jad collage

jad collage

Jadul este o piatra deosebit de frumoasă şi mult timp, a fost considerată a fi o piatră norocoasă, în special de către popoarele din Asia de Sud-Est. Aceasta a fost şi continuă să fie asociată cu longevitatea și înțelepciunea.

Jadului i se atribuie multe proprietăți metafizice, care pot să difere ușor în funcție de culoarea cristalelor. Jadul verde este cel mai comun și se crede că aduce liniște și înțelepciune. Ştim despre jad că nuanţele mai închise au legătură cu împământarea, cu siguranţa şi confortul. Nuanțele mai deschise, precum galbenul, albul și lavanda ne permit să facem conexiuni cu tărâmurile superioare.

Cum se folosește Jadul

Jadul poate fi purtat purtat ca bijuterie, culoarea sa iese frumos în evidenţă, contribuind la ostare de linişte pe tot parcursul zilei. Jadul este adesea sculptat în talismane și ornamente care pot fi așezate în jurul casei sau al locului de muncă pentru a oferi protecție.

Piatra abundenţei

Păstrează în casă sau la locul de muncă un cristal de jad sculptat în forma norocoasei broaște cu trei picioare. Jadul poate fi, de asemenea, folosit ca o piatră de calmare pentru a trece mai uşor peste situaţiile stresante sau tensionate.

Puterile vindecătoare ale jadului

Jadul poate acţiona benefic pentru vindecarea emoțională. Vibrația sa este liniștitoare, făcându-l deosebit de bun pentru abordarea problemelor emoționale, cum ar fi lipsa de stimă de sine sau încredere. De asemenea, jadul are puterea de a ţine negativitatea la distanţă. Este bine să-l porţi atunci cânte te simţi încărcată emoţional, când gândurile negative îţi dau târcoale. Dacă suferinţa ta este de natură emoţională, jadul poate aduce echilibru și calm  in viata ta. Despre jad, mai ştim că poate ajuta să înțelegi simbolismul și mesajele din vise.

Puteri fizice de vindecare

Proprietățile vindecătoare ale jadului aplicate corpului fizic includ susținerea rinichilor și a sistemelor urinare și renale în special. Jadul este denumit „piatra splinei” datorită beneficiilor pentru acest organ. Jadul este o piatră bună de recuperare și poate accelera procesul de refacere după o perioadă de boală prelungită sau intervenție chirurgicală.

Jade susține sistemele de reproducere atât la bărbați, cât și la femei, deoarece se crede că stimuleaza fertilitatea, ușurează procesul nașterii și echilibrează nivelurile hormonale la femeile de toate vârstele.

Jad pentru dragoste și relații

Jadul îți poate aduce noroc în dragoste. Susține iubirea și crește încrederea în sine şi în relații. Se crede că promoveaza fidelitatea în relaţiile de dragoste și este deosebit de benefic pentru întărirea încrederii în relaţiile de cuplu. Dacă tu și partenerul tău nu sunteți foarte siguri unul de celălalt, Jadul vă poate ajuta să treceți peste neînțelegeri, restabilind încrederea și armonia în relație. Jadul te poate ajuta să-ţi deschizi inima, astfel încât să poţi deveni conștientă de orice problemă care te poate împiedica în căutarea iubirii.

Totodata, jadul are minunata proprietate de a alunga temerile, sentimentele de inadecvare sau lipsă de valoare pentru sine, astfel încât să te prețuiești pe tine însuți, astfel încât şi ceilalți să te prețuiască aşa cum eşti.

Jad și bani

În tradițiile Feng Shui, jadul trebuie plasat în colțul sud-estic al casei sau al locului de muncă pentru a aduce noroc și pentru a atrage abundenţa financiară. Ornamentele şi statuetele din jad care sunt asociate în special cu abundența financiară includ broasca cu 3 picioare și peștele de jad. Jadul este o piatră importantă pentru afaceri și un talisman excelent pentru oricine efectuează tranzacții financiare. Te va ajuta să ai o atitudine pozitivă față de bani și te va încărca pozitiv atunci când te gândeşti la starea de bogăţie şi prosperitate.

Jad și meditația

Meditaţia cu jad este extrem de benefică pentru sănătatea mentală, fizică și spirituală. Dacă eşti nouă în această practică, iată cum să o faci: Așeză-te într-o poziție confortabilă. Aprinderea unei lumânări albe sau arderea de tămâie ajută la crearea unui mediu liniștit. Respiră normal fără efort. Concentrează-te pe respirație. Urmăreşte respirația şi fii conştientă de aceasta. Ține câte o bucată de jad în fiecare mână și pune una aproape de picioare pentru a-ţi reaminti legătura cu pământul. Permite tuturor gândurilor să-ţi intre în minte, dar lăsă-le în pace şi dă-le voie să plece.

Chakrele și jadul

Jadul în nuanțe de verde este strâns aliniat la un nivel vibrațional cu chakra Inimii. Poate fi folosit pentru a deschide un centru al inimii care ar putea fi blocat. Dacă chakra inimii este dezechilibrată, avem tendința de a ne simți constrânşi în relațiile noastre cu ceilalți. Aceste sentimente pot duce adesea la răspunsuri emoționale inadecvate la situații simple de zi cu zi.

Curățarea și încărcarea jadului

Toate cristalele trebuie să fie curățate regulat pentru a le menține în stare optimă. În funcție de cât de des le foloseşti, cristalele absorb toate vibrațiile negative. Jadul este o piatră dură, rezistă destul de bine la uzură și tot ce trebuie să faci pentru a-l curăța este să-l ții sub un jet de apă rece. Intenția este importantă atunci când îl cureţi. Imaginează-ţi că toate energiile negative părăsesc cristalul în timp ce îl ţii sub apă.

Încărcare Jad

Procesul de încărcare a unui cristal este de fapt parte a ritualului de curățare. Din nou, intenția este foarte importantă aici. O modalitate minunată de a încărca cristalele este să foloseşti salvie. Pur și simplu aprinde planta lăsând fumul să iasă. Trece pietrele prin fum în timp ce vizualizezi cum cristalul se încarcă cu energie pozitivă.

Zodia asociată jadului

Jadul este piatra prețioasă oficială a zodiacului persoanelor născute sub semnele Balanței (23 septembrie – 22 octombrie) și Taur (20 aprilie – 20 mai). Ambele semne sunt conduse de Venus.

Jad şi Nature Gallery

Colectia Nature Gallery include o selectie unică de cristale de jad, regăsite în bijuterii precum inele, cercei, pandantive sau brăţări. Modul de realizare, fineţea execuţiei şi calitatea pietrelor folosite fac din aceste bijuterii adevărate declaraţii de stil. Şi pentru că ne plac pietrele naturale, energia si profunzimea acestora, alegem de fiecare dată cristale care să se diferenţieze prin frumuseţe şi complexitate.

La Nature Gallery găsesti frumuseţea în stare naturală. Vizitează-ne magazinul sau intră pe site şi convinge-te. Suntem aici pentru tine.

 

Sursa Informatii

Jade Stone: Meanings, Properties and Uses – The Complete Guide (crystalsandjewelry.com)