Sfera piatra semipretioasa septarian

Fiecare cristal si piatra semipretioasa are o anumita putere vindecatoare sau o proprietate benefica, insa este esential sa stim, ca forma cristalului este la fel de importanta, acestea avand semnificatii si intrebuintari diferite.

Sfere, piramide, inimi, pietre rulate sau cristale brute – In acest articol vom dezvolta cele mai des intalnite forme de cristale si pentru ce sunt ele folosite.

DSC_0519

Varf de cristal de ametist mov

Traditii stravechi.

Sculptarea, slefuirea cristalelor si pietrelor in diferite simboluri se facea inca din cele mai vechi timpuri. Privind inapoi in timp observam ca multe civilizatii precum egiptenii, maiasii, romanii si chinezii sculptau in cristale si pietre semipretioase – aceste sculpturi fiind considerate obiecte sacre.

Sculptarea cristalelor intr-o anumita forma nu numai amplifica anumite proprietati, ba chiar poate adauga unele noi.  Diferitele forme geometrice emana energiile diferit – fapt cunoscut de mii de ani.

Selectarea formei

La alegerea oricarui cristal sau piatra este important sa stim pentru ce anume dorim sa il utilizam si unde dorim sa il folosim – daca dorim sa folosim piatra la purificarea camerei sau casei, acesta este indicat sa fie o piatra de dimensiuni mai generoase, care emana energie mai multa si mai puternica in comparatie cu o pietricica care poate si purtata si in buzunar, in schimb daca dorim sa avem cristalul mereu aproape, este indicat sa alegem unul care sa fie mic, sa incapa chiar si intr-un buzunar.

Un alt aspect important este sa nu uitam de caracteristicile cristalului. Cristalele au propriile lor proprietati specifice pe care le vor avea intotdeauna, indiferent de forma lor. Chiar daca suntem atrasi de forma unui cristal, este recomandat sa si citim despre cristal inainte sa luam o decizie. Exista si exceptii, cazuri in care caracteristicile cristalului nu sunt cele cautate de noi, insa exista o atractie magica prin care cristalul ne „alege” pe noi.

 

Cele mai multe cristale si pietre semipretioase au una dintre urmatoarele forme:

Pietre Rulate

Pietrele rulate sunt cele mai obisnuite pietre slefuite, acestea avand forma pietrelor de rau rulate de apa. Aceste pietre de dimensiuni mici de obicei sunt slefuite prin rostogolire pana devin netede si lucioase.

DSC_0986

Pietre rulate – Jasp Rosu

Pietrele rulate emana energia cristalului in multe directii, delicat. Ele, fiind mici, pot fi puse pe corp, pe chakre sau pot fi puse in genti, in birouri, etc. .

Pietrele rulate sunt de obicei necostisitoare fata de celelalte forme de cristale, ce le face perfecte pentru cei care incep mediatii cu cristale sau doresc sa experimenteze cu noi energii.

 

Piramida

Cristalele in forma de piramide au partu laterale in forma de triunghi si o baza in forma de patrat. Piramida, prin forma ei stabila, permite emanarea dar si ancorarea energiilor. Acesta stabilizeaza energiile si le proiecteaza in exterior, amplifica intentiile, protejeaza.

DSC00310_1024x1024

Piramida Sodalit

Piramidele mici pot fi utilizate prin plasarea lor pe chakre. Piramidele mai mari functioneaza fantastic in case, pe birouri sau in spatii deschise.

 

Sfera

Sfera de cristal este taiata si slefuita astfel, incat sa devina perfect rotunda.

DSC_0494

Sfera Rodonit

Datorita formei, cristalele in forma aceasta radiaza energie delicata si constanta in toate partile. In acelasi timp, sferele pot neutraliza energiile negative, deschid chakrele – in special chakra celui de-al treilea ochi. Se recomanda plasarea sferei in mijlocul casei sau incaperii, unde aduce pace, armonie, protectie si toate energiile pamantului.

 

Inima

Exista o multitudine de cristale si pietre slefuite in forma de inma. Cristalul in forma de inima semnifica iubirea, inima omului si se leaga cu energia chakrei inimii. Aceste pietre si cristale se pot plasa deasupra chakrei inimii sau, daca sunt mici, pot fi purtate in buzunare, genti.

DSC_0005

Inima Apatit

Cristalele mai mari se pot utiliza peste tot prin casa si dormitoare: atrage dragostea si formarea noilor relatii de dragoste, ajuta la vindecarea inimii si a ranilor emotionale.

 

Turn – Varf de cristal

Cristalele potrivite sunt taiate si slefuite in forma de turn, cu varful orientat spre cer si cu o baza plata care permite plasarea cristalului pe suprafete fara ca acesta sa aiba nevoie de sprijin sau suport. Turnurile de cristal sunt slefuite adesea in varfuri generatoare; acest varf generator amplifica energia cristalului.

DSC_0518

Varf Ametist Mov

Exista si cristale care nu sunt slefuite, acestea fiind doar separate de baza, radacina cristalului prin taiere.

Cristalul in forma de turn elibereaza si directioneaza energia prin varf. Turnurile se pot folosi in orice incapere, locuri sacre, locuri de meditatii. Plasate in colturile camerei, acestea fac o grila energetica excelenta.

 

Ou 

Aceste cristale au forma unor oua. Au multe dimensiune, variind de la mici cristale care pot fi purtate in buzunare, pana la sculpturi de zeci de kilograme.

Forma acestora favorizeaza vindecarea si intarirea aurei, la fertilitate, transformarea personala si ajuta in noile inceputuri.

DSC_0089

Ou Jasp

De obicei sunt folosite in casa pentru protectie, vindecare si facilizarea noilor inceputuri, in acelasi timp fiind decoratiuni minunate pentru orice incapere. Pentru a le pune pe suprafete netede, se folosesc suporturi speciale pentru cristalele in forma de ou si sfere.

Brut

Cristalele brute sunt cele care raman neprocesate de om dupa ce sunt minate. Acestea sunt neuniforme si extrem de unice, fiecare exemplar de mineral avand culori, nuante si forme diferite.

DSC_0665

Cristal Cuart Aligator

Unele cristale brute pot sta singure, fara sprijin pe suprafete, insa unele au nevoie de cadre sau suporturi special facute pentru ele ca sa le putem admira. Aceste cristale sunt obiecte superbe de decor cu incarcaturi diferite de energie, fiecare cristal avand diferite calitati si proprietati.