perla2

În spatele oricărui lucru, eveniment sau obiect, există cel puțin o legendă, un mit, o povestioară, iar noi dorim să vă povestim puțin despre minunatele perle. 

Fosila de amonit

Amonitii cunoscute și ca amonoide reprezintă o subclasa de moluste cefalopode disparute, care au trait in mediul marin intre perioada Devoniana si Cretacica.

megalodon

Denumirea științifică „Carcharocles megalodon”, înseamnă „dinte uriaș”- din motive întemeiate: dinții săi masivi sunt de aproape trei ori mai mari decât dinții rechinului alb care traieste astazi. Acesta a apărut acum 23 de milioane de ani, în perioada Miocenă şi a trait până acum aproximativ 2,6 milioane de ani, când a dispărut, la finalul Pliocenului. Cat de mare este acest urias? Atingând lungimi de până la 18-20 de metri și o greutate estimată de peste 60 de tone, Megalodonul este cel mai mare prădător cunoscut din istoria Pământului. Pentru a compara această dimensiune, cei mai mari rechini din zilele noastra au aproximativ maxim 7 metri lungime și 3.5 tone. Acest lucru face ca Megalodonul să fie de aproape 3 ori mai lung și de 20 de ori […]

DSC_0186-2

Topazul este piatra lunii decembrie si totodata piatra oferita la a 4-a și a 19-a aniversare de căsătorie, fiind un simbol al iubirii și afecțiunii.

DSC_0519

Ametistul este cea mai populară piatră semiprețioasă din lume utilizat pentru realizarea de pietre fațetate, margele și alte articole pentru bijuterii și ornamente. Este varietatea purpurie a speciilor minerale de cuarț și a fost folosită ca podoabă personală de peste 2000 de ani.

Această piatră asemănătoare apei îndepărtează stresul și frica, lăsând loc liniștii . Acvamarinul protejează psihicul de vibrațiile întunecate și negative, pe lannga multe alte beneficii.

DSC_1291

Al cincilea semn zodiacal este Leul – de la 23 iulie pana la 23 august. Leii sunt caracterizati ca fiind oameni ambitiosi, hotarati si autoritari carora le place sa conduca, sa fie lideri si sa se afle in centrul atentiei. Fiind o zodie guvernata de Soare, Leilor le corespund cristalele si pietrele stralucitoare, luminoase, in culori de galben- aurii, portocaliu sau rosu. Astfel de pietre sunt: piatra soarelui ochi de tigru ochi de pisica pirita chihlimbar rubin granat rosu carneol citrin agat de foc beril auriu calcit portocaliu obsidian rosu rodocrozit O piatra preferata de Lei este ochiul de tigru, care ii ajuta sa la eliminarea blocajelor, la luarea deciziilor bune si la depasirea obstacolelor cu care se confrunta. Un alt cristal […]