calcit albastru

calcit albastruCalcit albastru – un miracol al naturii

Calcitul este unul dintre cele mai des întâlnite minerale de pe pământ. Această piatră de culoare albastră este alcătuită din carbonat de calciu, cu un adaos de alte minerale care îi provoacă culoarea. Calcitul albastru este o piatră deosebit de frumoasă, însă este destul de fragil în comparație cu alte pietre. Este bine de menţionat faptul că sculptarea, modelarea sau scufundarea acidă a calcitului albastru pot afecta proprietățile de vindecare ale pietrei.

Majoritatea pietrelor de calcit albastru sunt opace, iar culoarile sa pot varia de la o nuanță foarte palidă de albastru deschis, chiar și albastru gri, până la o culoare albastră mai strălucitoare şi profundă. Deși calcitele sunt disponibile pe scară largă în întreaga lume, cele mai multe soiuri provin din Mexic, în timp ce cele mai frumoase se găsesc în Africa de Sud.

Proprietăţi terapeutice

Calcitul albastru este o piatră foarte puternică atunci când vine vorba de calmarea și relaxarea corpului emoțional. Această piatră este cunoscută pentru calmarea emoțiilor și oferă protecție mentală și psihică. Calcitul albastru este foarte protector apărând aura personală și întărind în acelaşi timp, energiile pozitive. Când porţi calcit albastru, acesta acționează ca un burete și absoarbe toată energia negative care ar putea intra în legătură cu tine. Filtrează vibrațiile negative și le transformă în energie pozitivă.

Ajută, de asemenea, la vindecarea durerii, în special la nivelul oaselor și articulațiilor. Calcitul albastru are multe efecte benefice pentru oricine suferă de anxietate sau depresie. Efectele calmante asupra minții îi permit utilizatorului să se relaxeze şi să exploreze o stare de calm. Calcitul albastru deschide un canal de comunicare puternic între gândurile și sentimentele tale. Poartă-l şi vei observa efectele sale calmante.

Calcitul albastru este o piatră excelentă pentru creativitate.

Calcitul albastru sporeşte creativitatea. Poartă-l atunci când simţi că inspiraţia te ocoleşte. La examene sau întâlniri importante Calcitul albastru este una dintre cele mai puternice pietre în ceea ce privește capacitățile metafizice. A fost folosit de secole în industria bijuteriilor pentru că frumuseţea lui nu poate fi contestată. Deși este adesea folosit în bijuterii pentru frumusețea sa, adevăratul potenţial este al calcitului albastru nu numai că îți va îmbunătăți ținuta, ci va adăuga și aura pozitivă necesară de care nevoie.

Proprietăţi de vindecare

Energia lor ajută la îmbunătăţirea activităţii plămânilor, a sistemului imunitar și ajută în combaterea stresului. Acestea sunt pietre de vindecare deosebit de utile pentru a te ajuta atunci când te recuperezi după boală. Pietrele de calcit albastru au proprietăți curative excelente, cu o mulţime de beneficii. Calcitul albastru ajută la creșterea fluxului de energie în corp, la eliminarea vibrațiilor negative şi induce o stare de calm şi pace a minţii.

De asemenea, are un tip specific de energie de protecție care îl face o piatră benefică pe care este bine să o ai în casa sau în afacerea ta, pentru a-i descuraja pe cei care ar putea dori să fure de la tine. Poate fi util să pui o sferă de calcit albastru în apropierea oricăror zone în care un hoț poate alege să aibă acces la casa sau afacerea ta.

Calcitul albastru este un cristal care rezonează puternic atât cu chakra celui de-al treilea ochi, cât și cu chakra gâtului. Datorită acţiunii sale în aceste chakre, poate ajuta pe oricine face orice tip de muncă spirituală sau psihică. Acest cristal albastru este o piatră cu puteri spirituale puternice, care va stimula o serie de daruri psihice. De asemenea, te poate ajuta să sporeşti abilitățile intuitive.

Calcitul albastru stimulează comunicarea

Dacă lucrezi în orice fel de profesie în care munca este legată în mod specific de nevoia unei comunicări clare și oneste, păstrează o sferă de calcit albastru asupra ta. Acest lucru te poate ajuta să înțelegi mai multe despre importanța modului în care comunici cu ceilalți. Acest cristal albastru rezonează puternic cu chakra gâtului și are un mod interesant de a te ajuta să conştientizezi că partea de comunicare poate fi mai mult decât rostirea de cuvinte. Acest cristal te poate ajuta să fii mai conștiență de modul în care gândesc alții, chiar și atunci când nu sunt rostite cuvinte. Aceasta include îmbunătățirea abilităților telepatice și dezvoltarea unei comunicări psihice mai clare.

Cine ar trebui să-l folosească?

Acest cristal poate fi folosit de oricine îşi doreşte.  Te poate ajuta să învingi anxietatea și confuzia emoțională, precum și teama, dar și stresul. Are o acțiune reconfortantă și calmantă, cu o energie care te poate ajuta dacă te simți tulburat emoțional sau speriat de diverse situaţii. Totodată te poate ajuta dacă te simţi îngrijorat de orice situație din viață și poate fi benefic în alinarea durerii după moartea unei persoane dragi.

 

Blue Calcite Meanings and Crystal Properties – The Crystal Council

Blue Calcite: The Ultimate Guide to Meaning, Properties, Uses – Gemstonist

Blue Calcite Spiritual Meaning Powers & Uses: Healing Crystals For You (healing-crystals-for-you.com)