Această piatră asemănătoare apei îndepărtează stresul și frica, lăsând loc liniștii . Acvamarinul protejează psihicul de vibrațiile întunecate și negative, pe lannga multe alte beneficii.

Istoria pietrelor Acvamarin si detalii.

Acvamarinul este o piatră semiprețioasă translucid, sticlos, lucios de culoare albastru-deschis, dar poate avea nuante de albastru pal aproape alb, albastru intens, albastru cu nuante galben, bleu aproape alb. Culoarea este dictata de continutul de fier din silicati. Face parte din familia berilurilor, un mineral din grupa alumosilicaților cu o duritate destul de mare, de 7.5-8 /10 pe scara Mohs.

Numele acestei pietre semiprețioase provine din latina: „aqua marina” ce înseamnă apa mariiEste inspirat de culorile pe care le are, variațiile de culoare amintind mult de nuanțele diferite pe care le are apa mării. Se spunea că acvamarinul provine din adâncul mărilor, din lada de comori a unei sirene si ca era piatra sacră a marinarilor, care îi ajuta să traverseze în siguranță mări, indiferent de vremea nefastă. Deși legenda este foarte interesantă, în prezent acvamarinul provine în cea mai mare parte din Brazilia, dar și din Pakistan, Rusia, Namibia,  Zambia, Kenya și SUA.

Unele cristale sunt tratate termic pentru a li se inlatura culoarea galbena. Cele mai valoroase exemplare de acvamarin sunt cele perfect transparente de o nuanta cat mai deschisa de albastru-ciel.

Dom Pedro este cea mai mare bijuterie de acvamarină tăiată din lume . A fost tăiat dintr-un cristal cu o greutate originală de aproximativ 45 de kilograme și o lungime de peste 0.91 metri. Stânca a fost extrasă în jurul anului 1980 în Pedra Azul, statul Minas Gerais din Brazilia.
Image result for dom pedro

Acvamarinul, un talisman cu multiple proprietati binefacatoare.

De-a lungul istoriei, acvamarinului i s-au atribuit foarte multe proprietăți și a fost parte din legende și povești. Romanii credeau că pentru zeul mării, Neptun, această piatră este sacră. Pentru sumerieni, egipteni și evrei era un simbol al fericirii și al tinereții veșnice.

Din Antichitate și până în zilele noastre, se crede că acvamarinul are o influență pozitivă asupra celui care îl poartă – are un efect similar cu privitul valurilor mării: liniștitor și relaxant.Se spune că îl ajută pe cel care îl poartă să facă față provocărilor de orice fel și are un efect pozitiv asupra stării psihice și fizice.

Se spune că ajută la reducerea anxietății și alungă coșmarurile. Poate să insufle un sentiment de încredere în sine și ajută la depășirea tracului în special pentru actori și oratori.

Protejeaza impotriva energiilor negative de orice fel, mai ales cele care vin prin forta cuvantului. Ajuta la intelegerea situatiilor complicate si delicate, la exprimarea gandurilor si nedumeririlor. Usureaza impacarea cuplurilor care sunt separati si la legarea noilor relatii de prietenie.

Stimuleaza capacitatile purtatorului, creativitatea, increderea si ajuta la comunicare.

Ajuta purtatorul sa se calmeze, aduce relaxare, energie buna, pace, bucurie si dragoste.

În anul 1912 a fost declarat talismanul celor născuți în luna Martie, dar este considerat amuleta Scorpionilor. Conform credințelor populare, cristalele zodiilor îl protejează pe cel care le poartă și îl ajută să fie liniștit, împăcat și concentrat pe ceea ce își dorește.