jewelry-care-guide-1

jewelry-care-guide-1

Bijuteriile cu pietre naturale semiprețioase sunt foarte căutate datorită frumuseții lor unice, dar și datorită rezistenței în timp. Astfel, dacă le acorzi atenția cuvenită, te poți bucura de frumusețea acestora mult timp. Fie că ne referim la inele, cercei, pandantive sau coliere, toate vor arăta minunat în colecția ta de bijuterii, respecând câteva reguli simple.

  1. Unele pietre au o structură foarte rezistentă, altele, dimpotrivă. Trebuie să vezi care sunt particularitățile pietrei preferate și să ții cont de acestea atunci când le porți, dar și atunci când le păstrezi.
  2. Evită contactul pietrelor cu suprafețele dure. Acest contact poate duce la zgârieturi, ciobiri sau, mai rău, chiar la spargerea acestora.
  3. Nu purta bijuterii cu pietre semiprețioase la treburile casnice. Detergenții de curățare pot avea efecte negative asupra pietrelor. Dacă nu te poți despărți de inelul preferat totuși, folosește mănuși.
  4. De asemenea, nu purta bijuterii cu pietre semiprețioase la piscină și nici la mare. Nisipul poate zgâria suprafața pietrei, iar loțiunile folosite ar putea intra în porii pietrei, afectând strălucirea acesteia.
  5. Atunci când nu le porți, păstrează-le în cutia de bijuterii, departe de razele soarelui și de umezeală.
  6. Este indicat ca fiecare bijuterie să aibă locul ei în cutia specială de bijuterii, astfel încâ să nu fie așezate unele peste altele. În felul acesta previi eventualele zgârieturi.
  7. Curăță bijuteriile delicat cu apă călduță și un săpun neutru pentru a nu lăsa praful sau murdăria să se acumuleze în bijuterii. Șterge-le cu un material moale sau lasă-le să se usuce în mod natural. De asemenea, le poți lăsa la încărcat la soare sau la lumina lunii. Atenție însă, soarele nu trebuie să fie prea puternic. Indicat ar fi să faci asta dimineața sau seara, atunci când razele soarelui sunt blânde.
  8. Lasă bijuteriile la final. Pune-le după ce ți-ai aranjat machiajul, părul etc. În acest fel, eviți ca produsele de îngrijire și make-up să intre în contact direct cu pietrele semiprețioase.
  9. Nu folosi soluții abrazive pentru a curăța bijuteriile.
  10. Mergi la bijutier dacă piatra s-a matifiat sau dacă aurul sau argintul și-au pierdut luciul. Bijuteria va arăta ca nouă după un simplu polish.

Intră la secțiunea dedicată bijuteriilor și alege piesa care să-ți încânte privirea. Încarc-o cu energia ta, vorbește cu ea și trateaz-o cu grijă. Vei vedea că în scurt timp va deveni piesa preferată din cutia cu bijuterii, care îți va descreți fruntea de fiecare dată când o vei purta.