826d_dsc_0198_1280x720

 

928a_dsc_0206_1280x720

Ai auzit deseori vorbindu-se despre pendul sau ai citit informatii despre acesta pentru a vedea exact ce inseamna si ce presupune. Poate te-ai intrebat cum reuseste sa ajute sau sa influenteze in unele decizii. Ei bine, in acest material vom detalia ce este un pendul, cum se foloseste, cand si in ce decizii ne poate ajuta.

Cercetarile stiintifice ale pendulului dateaza din jurul anilor 1602 si se leaga de numele lui Galileo Galilei. Miscarea regulata a pendulelor a fost folosita pentru stabilirea cronometrului si a fost cea mai precisa tehnologie de cronometrare din lume pana in anii 1930. Poate ca cel mai faimos pendul este pendulul lui Foucault, care a aratat rotatia pamantului la mijlocul anilor 1800.

Ce este un pendul?

Pendulul este un obiect atarnat care se leagana stanga-dreapta sub actiunea gravitatiei. Cuvantul provine din cuvantul de origine latina “pendulus”, care inseamna agatat. Obiectul atarnat/agatat poate fi realizat din diferite materiale, dar noi vom face referire la cele care sunt realizate din pietre semipretioase si pe care le poti gasi in colectia noastra, Nature Gallery.

Miscarea stanga-dreapta, inainte-inapoi, pentru un ciclu complet se numeste perioada. Aceasta poate sa difere in functie de greutatea obiectului si lungimea lantului/snurului. Nu vom intra in detalii foarte tenice, vom incerca sa descriem modul in care ne poate influenta viata si alegerile. Suntem convinsi ca ai trecut prin momente neclare, incerte, momente in care nu ai stiut ce sa faci, cum sa actionezi pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna. Ai cunoscut acele stari confuze, te-ai “framantat” toata noaptea, sperand ca ea sa te ajute cu un raspuns si ai vorbit cu prietenii apropiati in speranta ca vei reusi sa pui mai bine cap la cap lucrurile. Ei bine, te intelegem perfect pentru ca si noi am experimentat sentimente si emotii similare.

Trebuie sa stii ca noi suntem fiinte extraordinare, intelepte si cu o intuitie puternica. Pendulul se sincronizeaza acestei surse de intelepciune care curge prin fiecare dintre noi si iti arata in mod clar calea pe care o stii deja. Sau o simti. De regula, noi nu credem ceea ce nu vedem. Insistam sa fim rationali si mai putin emotionali. De aceea, ne este greu sa luam decizii cu sufletul. Alegem in functie de ceea ce vedem, de fapte concrete si mai putin in functie de ceea ce intuim.

Un pendul face ordine in minte, care, de cele mai multe ori, aduna ganduri haotice. Se considera ca pendulele ofera raspunsuri de la Ingeri, Ghizi spirituali, Univers sau cu cine rezonezi tu. Alege raspunsurile care rezoneaza profund cu convingerile tale si trece totul prin ambele filtre (minte si suflet).

Cum se foloseste?

Inainte de toate, achizitioneaza un pendul. Poti alege unul realizat din piatra semipretioasa preferata sau piatra zodiei tale. Colectia Nature Gallery include o gama diversa de pendule din pietre naturale semipretioase deosebit de frumoase, care actioneaza benefic si la nivelul chackrelor. Este important sa-ti placa pendulul, sa rezonezi cu el si sa simti ca face parte din universul tau.  Lasa-te atras/a in mod natural de pendul, inseamna ca acea varianta este perfecta pentru tine.

Inainte de a utiliza pendulul, relaxeaza-te si elimina gandurile apasatoare. Poti face asta prin meditatie, rugaciune, miscare, practicarea recunoastintei, tinerea unui jurnal etc. Orice este benefic pentru tine si contribuie la eliminarea gandurilor haotice. Acum, dupa ce esti complet relaxat/a, aseaza-te confortabil pe un scaun sau fotoliu si ai grija ca mana in care tii pendulul sa fie fixate, fie pe marginea scaunului, fie pe marginea unei mese, in timp ce pendulul atarna.

“Best Vibes Ever, un blog dedicat vindecarii prin munca energetica si cristale explica faptul ca ar trebui sa te conectezi cu pendulul luand un moment pentru a-i aprecia frumusețea, greutatea sau tinandu-l in dreptul inimii.”

Urmatorul pas este sa-l programezi. Astfel vei alege directia in care pendulul se va misca, raspunzand la intrebarile tale. Incepe cu intrebari simple ce includ raspunsuri cu DA si NU. Intrebarile trebuie sa fie cat mai clare, sa nu lase loc de confuzie sau incertitudine. Pune intrebarea si asteapta raspunsul dat de oscilatia pendulului. Asta este tot!

Recomandari:

  • Curata pendulul dupa fiecare intrebare. Este ca si cum l-ai curata de toata energia apasatoare cu care l-ai incarcat punandu-i intrebarea.
  • La fel se procedeaza si la sfarsitul procesului. Tine cond de pietrele folosite in realizarea acestuia si curata-l in functie de necesitatile acestora.
  • Nu te grabi cand folosesti pendulul. Relaxeaza-te si bucura-te de toata experienta. Este un mod minunat de a-ti goli mintea de ganduri.
  • Pendulul este un instrument folositor, insa tu trebuie sa actionezi in functie de filtrele proprii (ratiune si suflet).
  • Nu folosi pendulul daca starea ta emotionala nu-ti permite acest lucru. Asteapta sa te linistesti mai intai.
  • Ai grija sa-l depozitezi corect departe de umezeala sau surse directe de caldura.
  • Purifica pietrele tinand cont de caracteristicile lor.
  • Curata-l cu grija de urmele de praf sau murdarie. O carpa moale ar trebui sa fie suficienta. Nu folosi detergent sau alte substante chimice care pot afecta pietrele.

Asculta-ti vocea interioara si viziteaza magazinul nostru Nature Gallery pentru a descoperi o gama variata de bijuterii din argint cu pietre semipretioase, cristale, cadouri si fosile deosebite.

 

 

 

Surse:

https://www.chadmc.com/blogs/freshxraw/how-to-use-a-pendulum-for-making-better-choices

https://www.scientificamerican.com/article/bring-science-home-swin