DSC_2222

TURCOAZ

Istorie

Turcoazul ca si piatra este cunoscuta inca din antichitate. In mormintele egiptene, faraonii si regii erau inmormantati cu bijuterii si podoabe capilare cu pietre semipretioase, printre care foarte multe pietre de turcoaz.

Era considerata piatra protectiei si a vietii, egiptenii crezand ca purtarea acestei pietre si puterea sa va ajuta sufletul in calatoria spre viata de dupa moarte. Turcoazul a fost dintotdeauna recunoscut de nativii Americani drept piatra cu cea mai mare putere de vindecare si aparare, poporul Navajo crezand ca aceste pietre cad din cer si sunt magice.

DSC_2222

Cer cu o stea cazatoare – Inel realizat de indieni Navajo

Numele de turcoaz deriva din franceza – „pierre turqouise”  care inseamna „piatra turceasca” – pentru ca aceste pietre erau trimise din Orientul Mijlociu in Europa prin Turcia, iar aceste pietre puteau fi cumparate din bazarele turcesti. O alta denumire este peruzea, care in limba persana inseamna „piatra fericirii”.

Caracteristici

Culoarea turcoazului natural este greu de definit pentru ca are numeroase nuanțe – de la albastru deschis la verde albăstrui si verde – si prezintă de multe ori impurități, culoare neuniformă sau mici artere de cupru. Culoarea turcoazului difera in functie de locul de unde a fost minat si proprietatile solului.

Fire de cupru in turcoaz natural

Fire de cupru in turcoaz natural

Proprietati vindecatoare

Turcoazul are multiple proprietati vindecatoare si intareste intregul corp. Retine vibratiile si energiile pamantului eliberand energii pozitive vindecatoare si de iubire. Aceasta piatra ajuta la alinierea si protejarea chakrelor fortificand astfel corpul, mintea si intregul sistem imunitar.

Turcoazul dinamizeaza campurile energetice, stimuleaza sistemul imunitar prin regenerarea tesuturilor, reduce infectiile virale, vindeca organismul, ochii, reduce aciditatea in exces, amelioreaza reumatismul, reduce crampele si durerile. Este un bun antiinflamator si un detoxifiant puternic.

Ajuta la calmarea purtatorului si la energizarea spatiului unde este amplasat. Fiind o piatra cu o energie extraordinara, turcoazul atrage energia elementelor naturale (aer si apa)  in casa ta, bunastarea dar si banii.

Turcoazul ajuta la comunicarea cu lumea spirituala, facilizeaza meditatia si amplifica intuitia purtatorului.

Trebuie purtat pe locul afectat; se recomanda sa fie plasat pe gat, pe plexul solar (chakra inimii) pentru a regasi echilibrul emotional sau pe cel de-al treilea ochi (frunte) pentru claritate mentala.

Margele de turcoaz natural

Margele de turcoaz natural

Turcoazul este piatra protectoare a sagetatorilor insa o pot purta si zodiile Taur, Scorpion, Capricorn, Varsator si Pesti.

Este important sa alegeti pietrele care va atrag si care va plac, nu cele care au o anumita caracteristica sau proprietate, caci „cristalul de care aveti nevoie este cel care va cheama”.